Hartenbrein

Welke kleur kan mij helpen om mij weer open te stellen voor de liefde?  Zomaar een vraag die je tijdens een kleurensessie zou kunnen stellen.

We starten de zoektocht naar de kleur die daarbij kan helpen. Iedereen die tijdens een kleurensessie en bij het passeren van een bepaalde kleur tegen mij zegt: ” die kleur staat mij echt niet, het is nu niet het juiste seizoen of die kleur is niet in de mode” stel ik dezelfde vraag.

Ik loop winkel in en winkel uit en ik weet dat ik mezelf iets wijs maak. De kleur is hartstikke hip, een beetje fel maar het staat me wel. We hebben het inderdaad over mij en mijn verlangen naar de liefde.

Ik vond het altijd een vreemde kleur en stiekem nam ik de mensen die deze kleur dragen nooit serieus. Dat ging vanzelf,  ze kwamen  op mij onvolwassen over.
Dit had niemand mij wijs gemaakt of geleerd. Het was een gevoel en volgens mij is dit gevoel er altijd geweest, ik heb de kleur nooit gedragen.

Terwijl mijn nagels al maanden Magenta gelakt zijn, de website van Hartenbrein inmiddels Magenta gekleurd is en ik Magenta best wel aardig begin te vinden. Wil het qua kleding en mijn kleur voor de liefde niet zo lukken.
We hebben het ook niet over zomaar iets.
We hebben het over de liefde en om het een beetje luchtig te houden, iets met een pijnlijke deksel op mijn kop!

Heb je net als ik nooit Magenta gedragen. Dan ben je misschien ook opgegroeid met het idee dat het leven erg serieus is. Ik was nog heel jong toen het leven vrij pittig werd, niet in alle gevallen met een wijzend vingertje naar mijn ouders die het ook goed bedoelde en vaak door andere omstandigheden.

Een ander niet serieus nemen als hij of zij Magenta draagt lijkt ineens heel logisch. Het verlangen naar de liefde dat ik tevens gekoppeld heb aan gedoe en wantrouwen mag ik best wel weer wat luchtiger gaan zien.
Het magenta dat stiekem bij mij binnen sluipt is een beginnetje, een beginnetje naar het vertrouwen in liefde, oprechte liefde en lieve liefde.

Ik loop de winkel uit met een zwart met wit gestreepte broek. Krachtig, klaar voor een nieuwe start. Vast beraden om nieuwe richtingen in te gaan en verandering te omarmen maar wel stapje voor stapje.