Hartenbrein

Ik zit net goed geïnstalleerd met mijn laptop, telefoon en koffietje op het enige zonnige plekje in de vroege ochtendzon. Ik hoor het poortje naast mijn huis opengaan. Een van de werkmannen komt nog even de laatste werkzaamheden verrichten aan mijn nieuwe overkapping. Ik zoek een nieuw zonnig plekje en installeer daar alles opnieuw. Terwijl de man daar op de ladder staat vraagt hij of ik een dagje thuis werk. Ja, lekker tussen de puinhoop maar heerlijk buiten.
Hij vraagt wat ik doe, ik vertel hem over de logeeropvang en over de kleurencoaching. Eigenlijk verwacht ik, dat hij dit gewoon aan neemt en verder gaat met zijn werk. Tot mijn verbazing vraagt hij door over de kleurencoaching. Mijn hart maakt een sprongetje en voor ik het weet, vertel ik hem uitgebreid over mijn nieuwe passie.
Terwijl hij op het dak zit, stelt hij vragen. Goh, ik wist niet dat er kleurencoaches bestaan. Hoe zit dat dan met kinderen? Ja, hoor ook het kleurgebruik van kinderen zegt iets over hoe zij zich voelen, wat er in hen omgaat of wat ze nodig hebben. Terwijl zijn benen alweer op de ladder staan, zegt hij. Ik draag nooit kleur, eigenlijk alleen maar zwart en grijs. Ik ben niet verbaasd. Ik vertel hem iets over deze kleuren. Enigszins sober zegt hij dat het klopt wat ik hem vertel. Iets later hoor ik een kreet vanaf het dak. Ik heb sinds een half jaar een rode bril en wijst erna alsof ik het dan beter zie. Ik vraag hem of er in de periode dat hij de bril kocht, iets bijzonders aan de hand was.
In september, nu 8 maanden geleden is hij overspannen geraakt, het kon zo niet langer er moest iets veranderen aan zijn leef en werkwijze. Hij heeft zich ziek gemeld en mijn afdak was zijn eerste klus sinds maanden.
Het beginnen met het dragen van de kleur rood kan er op wijzen dat er een verandering in je leefpatroon plaats vindt. Een kledingstuk of accessoire geeft aan hoever jij bent in dit proces, bij deze meneer was dit heel helder. Hij had het inzicht gekregen dat het op de oude manier niet langer kon en kijkt nu met een frisse rode blik richting een nieuwe toekomst. Misschien het begin van nog meer rood.
Ik geniet van het momentje.
Liefs Katja