Hartenbrein
Dec 2017

De opleiding tot kleurencoach zet me in beweging, letterlijk als figuurlijk.
Als je iets in je leven wilt veranderen dan lukt dat niet door te doen wat je altijd al deed. Sinds kort weet ik dat kleur hier een handig en vooral leuk hulpmiddel bij kan zijn. Na een persoonlijke kleurenanalyse als onderdeel van de opleiding, besloot ik mijn kledingkast op kleur te sorteren en doorleefde mijn kleuren op een bijzondere manier.
Elk kledingstuk ging door mijn handen, ik voelde de kleuren en het verhaal bij elk kledingstuk plopte weer even op. Wanneer kwam deze kleur in mijn leven of waarom draag ik het nu niet meer, wanneer is deze kleur er stiekem uit geslopen? Welke kleur overheerst en van welke kleur heb ik bijzonder weinig of niets?

Ik schrik van het aantal kledingstukken dat ik heb. Elk kledingstuk apart op een haakje en ga tot twee keer toe naar de Hema waar ik in totaal 105 extra haakjes koop.
Het aantal vrolijke gekleurde kledingstukken verbaasd me nog meer. Waarom draag ik het zo weinig? Een vraag waar ik het antwoord eigenlijk wel op weet.

De voor mij helpende kleuren bij mijn vraagstuk, zie ik nauwelijks terug. Bij het aanwezige geel vraag ik me af of ik het ooit nog aan ga trekken, ik heb deze kleur eruit gegooid na een nare ervaring in mijn leven en van magenta heb ik alleen een sporttruitje, dat is lekker veilig als je niet sport. Magenta een kleur die er nooit is geweest.
Zelfs de nog niet gesorteerde wandelafdeling is opvallend sober en hier begrijp ik nu alles van.
Terwijl het al proppen is en ik nog steeds haakjes mis, ontdek ik in mijn dochters kast dat er in werkelijkheid nog veel meer is. Ik maak haar kast snel dicht en probeer niet meer aan de ongewassen wasmand van twee weken te denken.

Op dat moment neem ik een besluit, de donker en vertrouwde kleuren ga ik niet meer doen. ze mogen er zijn maar altijd in combinatie met een ander kleurtje.
Voor elk nieuw kledingstuk, verdwijnt een kledingstuk in een vertrouwde kleur.
De combinatie van zwart/grijs/ donker groen/blauw omdat het zo lekker zit is vanaf nu’ not done’!
Mocht je me toch betrappen op het dragen op een combinatie van deze kleuren, herinner er mij dan even aan  dat ik nog wat de doen heb.

Ik leg mijn kleding voor de morgen klaar, voor het geval ik in de verleiding kom en over Magenta moet ik toch nog wat nachtjes slapen.

Liefs Katja